Επιστολή προς κ. Παπαδόπουλο 10/5/2013

Sent: 10 May 2013 19:17
To: Nicholas Papadopoulos
Subject: Επιστολή προς κύριο Νικόλα Παπαδόπουλο βουλευτή

κ. Νικόλα Παπαδόπουλο βουλευτή.

Κύριε Παπαδόπουλε δεν με ξέρεις προσωπικά, ούτε σας έχω γράψει στο παρελθόν άλλη φορά. Όμως τούτη τη φορά επιβάλλεται να σας γράψω γιατί μέσα μου ξεχειλίζει, πρέπει να το πω, ο θυμός.

Ο θυμός και η μεγάλη απογοήτευση από έναν αξιωματούχο του Κράτους τον οποίο είχα ψηλά στην εκτίμηση μου, και γιατί να το κρύψω, στήριζα με κάθε τρόπο. Για να καταλάβεις πριν λίγες μέρες συζητούσα με φίλους, πως και με πιο τρόπο θα παίρναμε μέρος στην προσπάθεια έτσι που θα παίρνατε την ηγεσία του ΔΗΚΟ. Όμως τα πράγματα άλλαξαν μέσα σε λίγες μέρες.

Οι σκέψεις και τα αισθήματα μας άλλαξαν από τη Γη ως τον Ουρανό από ένα και μόνο γεγονός. Και αυτό είναι η υπόθεσης Αρτέμη Σώρρα. Ναι αυτό το θέμα κατακρήμνισε, κυριολεκτικά, την κάθε εμπιστοσύνη, συμπάθεια και εκτίμηση που έτρεφα στο πρόσωπο σου τόσο καιρό.

Να σου θυμίσω, λοιπόν, ότι πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 24/4/2013 ο — και ο φίλος του ο — είχαν συνάντηση μαζί σου στο γραφείο σου με έναν μόνο σκοπό. Να σας παρουσιάσουν και να σας καταθέσουν τις προτάσεις του Α. Σώρρα την οποία ήδη κατέχεται γραπτώς.

Σκεφτείτε μόνο τούτο. Για να γίνει κατορθωτό να σας συναντήσουν έπρεπε καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και εν τέλη μέσω της αδελφής σας, η οποία και μπράβο της, βοήθησε να γίνει η συνάντηση αυτή.

Και για να το κάμουμε ξεκάθαρο. Ο — και ο — δεν ήρθαν κοντά σου για να ζητήσουν κάποιο ρουσφέτι ή προαγωγή ή διορισμό στο Δημόσιο.

Ήρθαν κοντά σου να ζητήσουν ένα μόνο πράμα. Να κάμετε, ως εκ καθήκοντος έχετε υποχρέωση, νόμιμο και σοβαρό έλεγχο στην όλη πρόταση Αρτέμη Σώρρα. Και μιλώ για τις 2 προτάσεις από τον οργανισμό-επιτροπή E.N.D. (END NATIONAL DEBT).

Σου ζήτησαν να ζητήσεις να σου δοθούν γραπτώς τα αποτελέσματα του ελέγχου σε ότι αφορά τις πολύ γνωστές προτάσεις και προσφορές από την E.N.D. και τον κ. Α Σώρρα. Κάτι πολύ εύκολο για εσάς δεδομένου ότι οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στους Αρχηγούς Κομμάτων, στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενικό Εισαγγελέα, στον πρόεδρο της Βουλής, στους Βουλευτές και στον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη με πρωτόκολλο.

Αφού θα ερευνούσατε τες προτάσεις και θα παίρνατε τα αποτελέσματα θα μας πληροφορούσατε δύο πράματα:

α) ότι είναι απατεώνες και ψεύτες, οπότε έπρεπε να συλληφθούν αμέσως, διότι δια ψευδών παραστάσεων προσπάθησαν να εξαπατήσουν και με δόλο να προσπορίσουν όφελος, ή

β) η πρόταση είναι καθόλα νόμιμη, σοβαρή, αληθινή και σαν τέτοια ότι, πρέπει να γίνει αποδεκτή με ενδεχόμενο να σωθεί η πατρίδα.

Η κα Βίκυ Χαραλάμπους πληρεξούσιος και εκπρόσωπος της E.N.D. με την οποία μετά από 2 μέρες, δηλαδή την Παρασκευή, εσύ ο ίδιος είχες συνάντηση, ανάφερε ότι, τρεις φορές το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα ακύρωσαν και ναυάγησαν τον νόμιμο έλεγχο ο οποίος θα μας έδινε το ξεκάθαρο αποτέλεσμα για τις προτάσεις.

Επίσης είχες την αλληλογραφία και όλα τα απαραίτητα έγγραφα και επιστολές από την κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου που είχε με την Πρεσβεία της Νέας Ζηλανδίας και την επικύρωση της αυθεντικότητας της επιστολής που κατατέθηκε για την δεύτερη πρόταση.

Όσο αφορά τη δεύτερη πρόταση, είναι φανερό ότι δεν χρειάζεται καν να εμπλακεί η κεντρική τράπεζα αφού συνεργάζονται δύο ταμεία, ένα που προσφέρει την περιουσία που η Κύπρος στερείται και ένα που την ρευστοποιεί… Άρα στην ουσία, χρειάζεται μόνο μια συμφωνία και όλα υλοποιούνται με απλό και γρήγορο τρόπο.

Για το Αμερικάνικο χρεόγραφο όπως διάβασα και στην εφημερίδα το Ποντίκι,, το μόνο που χρειαζόταν, είναι ακόμα και εσύ ως ο Πρόεδρος του οικονομικού συμβουλίου στην Bουλή, θα μπορούσες, να διατάξεις μια τράπεζα (ακόμα και τη Λαϊκή αφού έγινε κρατική ή και όποια άλλη αποφασιστεί) να πατήσει ένα κουμπί για να σταλεί μια απάντηση από το Υπουργείο της Αμερικής όπου και θα πιστωνόταν σε λογαριασμό για την Κύπρο και θα ρευστοποιείτο απ’ ευθείας!

Αυτά δηλώνει η κα Β. Χαραλάμπους. Αυτά επιμένει από τηλεοράσεως και ο κ. Σώρρας. Το δε εκπληκτικό είναι ότι κανένας δεν τους απαντά με επίσημη δήλωση να βάλει επιτέλους τα πράγματα στην θέση τους.

Ο ίδιος ο κ. Α. Σώρρας λαλίστατος προκαλεί κάθε μέρα, ζητά τον έλεγχο και από την άλλη πλευρά οι αρμόδιοι οικονομικοί φορείς, “άκρα του τάφου σιωπή”. Η δε κα Βίκυ Χαραλάμπους, βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με τους ιθύνοντες για περίπου 9 μήνες!

Γιατί όλοι σας σιωπάτε;

Δική μου άποψη τώρα. Εσύ Νικόλα ως βουλευτής και ως πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Βουλής όφειλες να καλέσεις και να ζητήσεις να ακούσεις από τον ίδιο τον Α. Σώρρα και τους ανθρώπους του, πλήρη ανάλυση της πρότασης, να του υποβάλλεις ερωτήσεις και αν το θεωρούσες χρήσιμο να τον παρουσιάσεις στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, και ως επιτροπή να καλέσετε την Κ. Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών να δώσουν γραπτή απάντηση για το αποτέλεσμα του νόμιμου ελέγχου σε ότι αφορά, πάντα, τις προτάσεις E.N.D. και A. Σώρρα.

Αντί, αυτού, απαξίωσες την πρόταση, αρκέστηκες στο να λες « Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό»… και δεν πήρες καμία γραπτή απάντηση από το Υπουργείο και την Κ. Τράπεζα και με απάθεια σχεδόν την χλεύασες και την πέταξες στα σκουπίδια!

Εκπληκτική επιπολαιότητα και αδιαφορία.

Γνωρίζω ακριβώς τι λέχθηκε στη συνάντηση που είχες με τον —. Γνωρίζω στην άλλη συνάντηση με την κα Βίκυ Χαραλάμπους περίπου τι λέχθηκε.

Ερωτήσεις επί ερωτήσεων οι οποίες παρέπεμπαν το θέμα στις Ελληνικές καλένδες ωσάν να βιαζόσουν, να υπογράψεις το μνημόνιο γιατί θα χάναμε την μεγάλη ευκαιρία.

Ένα μόνο πράμα ζητούμε Νικόλα, έλεγχο. Πραγματικό έλεγχο που θα έπαιρνε κάποιες ώρες, όχι άλλα ψέματα.

Ή σας φοβίζει το γεγονός ότι στον έλεγχο απάνω γίνεται αμέσως και η πίστωση και ρευστοποιείται χωρίς πισωγυρίσματα;

Εγώ που παρακολουθώ με πολλή προσοχή το θέμα και προσπαθώ να δω ποιοι είναι επιτέλους, οι άνθρωποι αυτοί, δεν διαπίστωσα, τουλάχιστον, ότι είναι τρελοί, φαντασιόπληκτοι ή μυθοπλάστες.

Ναι τα λεφτά είναι πολλά, αλλά τούτο και μόνο τούτο τους κατατάσσει στην φάρα των απατεώνων;

Εξάλλου, έχουν παρουσιάσει όλη την σειρά των νομικών εγγράφων που ο δικηγόρος τους στην Αμερική διευθέτησε με το Δημόσιο της Αμερικής, πράγμα που έπρεπε να γίνει από τη δική μας Κυβέρνηση. Και το επικυρώνει με την δική του επιστολή με ημερομηνία 06/11/2012, ότι όλα τα νομικά στάδια έχουν υλοποιηθεί και η Κύπρος μπορεί νόμιμα να προχωρήσει στην ρευστοποίηση χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα.

Εάν υπάρχει απάτη, ας τους αποκαλύψουμε, λοιπόν. Να τους στείλουμε στη φυλακή να ησυχάσουμε. Τι είναι αυτό που εμποδίζει την Κυβέρνηση, το Κράτος γενικά, να τους συλλάβει και να τους προσάψει κατηγορίες;

Να ξέρεις Νικόλα ότι ο — μου είχε πει πριν τη συνάντηση για πρώτη φορά “Ήρθε η ώρα να απομυθοποιηθούν κάποιοι”. Ήξερε ότι όλοι ήδη ήταν ενήμεροι για το θέμα E.N.D. και δεν είδε καμία κίνηση εκ μέρους των πολιτικών ή άλλων αρμοδίων της Κυβέρνησης.

Έτσι εννοούσε ότι πιθανόν να ήταν απογοήτευση η συνάντηση μαζί σου όπως και ήταν πραγματικά. Διαφορετική είναι η εμφάνιση του πολιτικού στην TV και διαφορετική στην πραγματικότητα.
Ωσάν να φορά μια μασκούα στην τηλεόραση και άλλο προσωπείο στην καθημερινότητα.

Όσο αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση, για μένα αυτό ήταν αποκάλυψη και ομολογώ ότι έπεσα από τον ουρανό, καθότι πολύ, μα πολύ, με απογοήτευσες.


11 May 2013
Από: npapadopoulos@tolaw.com.cy

Αγαπητέ,

Μελέτησα την πρόταση του κύριου Σώρρα και έχω λάβει ενημέρωση από την Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών και έχω καταλήξει στο ότι δεν πρόκειται για σοβαρή περίπτωση. Λυπάμαι αν σε στεναχωρεί η άποψη μου αλλά αυτή είναι η άποψη μου και η αλήθεια.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Παπαδόπουλος

This entry was posted in Επιστολές. Bookmark the permalink.