Εσείς τι ζητήσατε από τη Κυβέρνηση;

Εσείς τι ζητήσατε από τη Κυβέρνηση;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΟΡΟΣ, ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΤΛ, ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΧΑΡΕΣ, ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΟΡΟΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΚΤΟ.

Δεν προσπαθούμε να ιδρύσουμε πολιτικό κόμμα και κάθε Κύπριος Πολίτης έχει το δικαίωμα να ξέρει. Προσπαθούμε να αρπάξουμε την ευκαιρία αυτής της προνομιακής οικονομικής λύσης που δόθηκε για να μπορέσουμε να απεμπλακούμε από τα δανεικά και τις τοκογλυφικές πράξεις έναντι τρίτων γιατί μπορούμε να τα καταφέρουμε και από μόνοι μας. Απλά χρειάζεται να συγυρίσουμε τα του οίκου μας.

Δεν ζητήθηκε καμία χρηματική ανταλλαγή για την εκχώρηση. Η πρώτη δόση, θα πληρωθεί ΜΕΤΑ που τα χρήματα θα είναι πλέον κατατεθειμένα με ασφάλεια στο λογαριασμό για χάριν του κράτους.

Δεν ζητήθηκε να δοθούν ομόλογα (ως εξασφάλιση) πριν να μεταφερθούν οι τίτλοι, ελεγχθούν και ρευστοποιηθούν και τα χρήματα βρίσκονται ήδη στο λογαριασμό που είναι έτοιμα προς χρήση,

Δεν ζητήθηκε να δοθούν επιπρόσθετες εξασφαλίσεις για να ισοσταθμιστεί η σημερινή χαμηλή αξία των ελληνικών και κυπριακών ομολόγων,

Δεν ζητήθηκε ανταλλαγή και δέσμευση κρατικών πόρων, εδαφικών, συνοριακών, κρατικών ιδιοκτησιών κτλ.

Τα χρεόγραφα κατατέθηκαν σε λογαριασμούς σε τράπεζες γνωστές. Έχει εκδοθεί CDR από τον Κηδεμόνα για αυτούς τους κηδευμένους λογαριασμούς όπου φαίνεται το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Ζητήθηκε όμως,
να γίνει αυστηρός έλεγχος για το πώς δημιουργήθηκε το χρέος, και τα πορίσματα θα κατατεθούν προς το κοινοβούλιο αλλά και το λαό για να κρίνει τι είναι το λογικό να πράξει κανείς,

θα ελεγχθεί το που θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα και αν αυτό το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί βάσει των μελετών που θα εκχωρηθούν,

θα γίνει σοβαρό σχέδιο ανάπτυξης για να είναι σίγουρο ότι αυτή η λύση τελικώς θα βοηθήσει τον τόπο και όχι τα χρήματα αυτά να χαθούν μέσα σε μια άλλη μαύρη τρύπα.

τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για τις πληρωμές των δικαιολογημένων υποχρεώσεων, για ανάπτυξη, πρόοδο, παιδεία, υγεία, βοήθεια στην τρίτη ηλικία και για τους νέους, παραγωγή, εξαγωγές και ενδυνάμωση της εσωτερικής παραγωγικής δύναμης σε πολλαπλά επίπεδα.

Να γίνουν σωστές μελέτες και υλοποίηση αυτών των χρημάτων με αποτελεσματικό τρόπο, για να μπορέσει να αναδιαρθρώσει τα οικονομικά το κράτος της Κύπρου με σκοπό να μην χρειάζεται πλέον δανεισμό.

Ένα σημαντικό πρόβλημα της Κύπρου αλλά δεν είναι το πιο μεγάλο είναι το αυξημένο κόστος δημοσιονομικού κόστους, που είναι ένα από τα ψηλότερα της Ευρώπης (Ψηλοί μισθοί και μεγάλος αριθμός προσωπικού).

Εν τούτοις, το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι το έλλειμμα – ο μηδενισμός του οποίου θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι περισσότερο από εφικτός, είτε μέσω της μείωσης των δαπανών, είτε μέσω της αύξησης των εσόδων.

Επίσης ούτε το δημόσιο χρέος δεν είναι το πρόβλημα αφού διατηρείται στο χαμηλότερα επίπεδα της Ευρωζώνης (στο 143 % του ΑΕΠ).

Το μεγάλο πρόβλημα της Κύπρου είναι το υπερβολικά διογκωμένο και εξαιρετικά επικίνδυνο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο πρέπει με κάθε θυσία να περιορισθεί και να εξυγιανθεί. Αυτό είναι άλλωστε και ο παράγοντας που χρησιμοποιείται «εκβιαστικά» από την Κομισιόν, με στόχο την πλήρη υποταγή της Κύπρου στη «Γερμανική Κοινοπολιτεία».

Δυστυχώς για την Κύπρο, ο μηδενισμός του ελλείμματος, ακόμη και η πιθανότητα να παραχθούν πλεονάσματα που να αντισταθμιστούν οι κίνδυνοι του τραπεζικού συστήματος είναι σχεδόν αδύνατη αφού το μέγεθος τους υπερβαίνει οκτώ φορές το ΑΕΠ.

Ο υπουργός οικονομικών του νησιού ήταν στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου από το 1985, μέχρι το 2010 διεύθυνε το διοικητικό της συμβούλιο, ταυτόχρονα δε ήταν πρόεδρος της ένωσης τραπεζιτών της Κύπρου.

Οπότε, είναι μάλλον δύσκολο αλλά και παράλογο να απαιτήσει σήμερα, ως υπουργός οικονομικών, τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας του από την Ευρώπη, όταν ο ίδιος συνέβαλλε τα μέγιστα στην υπερδιόγκωση του – η οποία πιθανότατα ρισκάρει να κοστίσει στην πατρίδα μας την εθνική της ανεξαρτησία, τη λεηλασία του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου της και αρχής γενομένης την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης κοκ.

(η τράπεζα Κύπρου χρειάστηκε 500 εκ. € από το δημόσιο για να μην χρεοκοπήσει – ενώ η Λαϊκή 1,8 δις €).

Επομένως, η όποια πολιτική λιτότητας αποφασισθεί και εφαρμοσθεί, απλά θα επιδεινώσει περαιτέρω τα προβλήματα της Κύπρου, αντί να τα επιλύσει – ενώ αποκλειστικά και μόνο η εισβολή του ΔΝΤ και της Γερμανίας, είναι σίγουρο ότι θ’ αποδειχθεί μοιραία για το νησί. Και ήδη φάνηκε από τις προκαταρτικές συζητήσεις με την ΤΡΟΙΚΑ και τους όρους που επιβάλλει. Ακόμα και η οποιαδήποτε παραγωγή υδρογονανθράκων και αερίου, δεν θα μπορεί να ισοσταθμίσει το αυξανόμενο κόστος του τραπεζικού συστήματος.

Και δεν θα ήθελα να σχολιάσω το τι θα συμβεί και στις καταθέσεις των ξένων μόλις αρχίσει εφαρμογή της πρότασης αύξησης του εταιρικού φόρου και των υπεράκτιων εταιρειών. Τα παραδείγματα για την όμοια πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν καταστρεπτικά και θα ήταν κρίμα να τα δούμε να επαναλαμβάνονται και στη μεγαλόνησο.

Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι κυβερνώντες δεν προχώρησαν ακόμα μέχρι σήμερα να ελέγξουν την πρόταση μας με το νόμιμο τρόπο και όχι με άτοπες και αστοιχείωτες πληροφορίες από ίντερνετ ή «καλοθελητές» μεσολαβούντες!

Ως Κύπριοι Πολίτες, του Δημοκρατικού Κράτους, προς υποστήριξη του δημοκρατικού ιδεώδους που το Κυπριακό Σύνταγμα διακηρύσσει.

Καταμηνύουμε όλους τους κυβερνώντες και ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης γιατί πρόκειται για

Α. Εσχάτη προδοσία
Β. Παράβαση καθήκοντος
Γ. Κακουργηματική απιστία

Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ατομικό δικαίωμά μας να προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

This entry was posted in Ερωτήσεις - Απαντήσεις. Bookmark the permalink.