Επιστολή πρός κ. Άριστο Μιχαηλίδη 28/7/2013

Ημερομηνία: 28 Ιουλίου 2013 – 12:06 μ.μ.
Θέμα: Απόφαση Δικαστηρίου Αρτέμη Σώρρα
Προς: aristosm@phileleftheros.com

Αγαπητέ κ. Άριστε Μιχαηλίδη,

Επειδή σας έχω γράψει και στο παρελθόν σχετικά με την προσφορά του κ. Αρτέμη Σώρρα και της E.N.D. και επειδή προέκυψαν εν το μεταξύ γεγονότα στο ίδιο θέμα, σας πληροφορώ ότι στις 28/6/2013 έγινε δίκη στην Αθήνα με κατηγορούμενο τον κ. Αρτέμη Σώρρα και τον κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη, πρόεδρο της E.N.D. και με κατηγορίες ότι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, κ.λ.π. (πρόκειται για την προσφορά Α. Σώρρα για το ποσό των 600δίς για την Ελληνική Δημοκρατία και 50δίς για την Κυπριακή Δημοκρατία) και επιτέλους βγήκε αποτέλεσμα.

Στην απόφαση του δικαστηρίου με αρ. 67650/13 λοιπόν, αθωώθηκε πλήρως ο κ. Αρτέμης Σώρρας από όλες τις κατηγορίες και το Δικαστήριο αποδέχθηκε όλα τα έγγραφα και μαρτυρίες που ο κ. Α. Σώρρας προσκόμισε και κατάθεσε στο Δικαστήριο, ως απόλυτα γνήσια και πραγματικά, ότι δηλαδή τα 600δις και τα 50δίς, αντίστοιχα είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δε δικαστήριο απόρησε και κάλεσε την Ελληνική κυβέρνηση να απολογηθεί γιατί αρνείται την προσφορά. Με δύο λόγια κ. Μιχαηλίδη όσοι ισχυρίζονται ότι τα ομόλογα είναι πλαστά ή παράνομα, ή ότι ο κ. Α. Σώρρας και E.N.D. είναι απατεώνες, τώρα πρέπει να απολογηθούν και να ζητήσουν συγγνώμη από το Κυπριακό λαό και από τους ίδιους της E.N.D. και ιδιαίτερα από τον κ. Αρτέμη Σώρρα.

Σας γράφω και σας πληροφορώ εσάς προσωπικά διότι ως Αρχισυντάκτης του ‘Φιλελεύθερου’ έχετε έμμεσα ευθύνη στα όσα γράφονται στην εφημερίδα σας, και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο συνεργάτη και αρθρογράφο σας κ. Μ. Ιγνατίου στον οποίο πολλάκις έχετε δώσει χώρο να κατηγορήσει αβάσιμα, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου πλέον, τον κ. Σώρρα και E.N.D.

Ο κ. Μ. Ιγνατίου πολέμησε με μανία θα έλεγα την όλη προσφορά, την χλεύασε, και την γελοιοποίησε. Όμως δεν έμεινε ως εδώ, ύβρισε τον κ. Σώρρα με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου και έριξε λάσπη στο πρόσωπό του.

Επειδή ο κ. Ιγνατίου είναι γνωστός δημοσιογράφος και η άποψη του επηρεάζει μεγάλο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας σας και επειδή στην άλλη πλευρά δεν εδώσατε το ίσο δικαίωμα να απαντήσει με επιχειρήματα και να πει την πραγματική αλήθεια και τα γεγονότα ως έχουν, αναμένω από σας να ερευνήσετε το θέμα ως εκ καθήκοντος επιβάλλεται και αφού πλέον υπάρχει και δικαστική απόφαση να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους.

Καθήκον του δημοσιογράφου, στη δική μου αντίληψη, είναι να ερευνά και να βρίσκει την αλήθεια και με αμερόληπτο τρόπο να πληροφορεί το λαό. Πιστεύω λοιπόν, ότι και εσείς κ. Μιχαηλίδη πρέπει να ασχοληθείτε με το θέμα.

Σκεφτείτε μόνο τούτο, ότι δηλαδή υπάρχει τρόπος σωτηρίας της πατρίδας και εμείς αδιαφορούμε αντί να υποστηρίζουμε ενεργά την όλη προσπάθεια. Αυτό είναι ντροπή για όλους μας.

Πριν την απόφαση του δικαστηρίου ο κάθε ένας είχε το δικαίωμα να αμφιβάλει, τώρα όμως η αδιαφορία ισοδυναμεί με εγκληματική ενέργεια. Έχω παρατηρήσει ότι έχει επιβληθεί ένα είδος ‘omertas’ δηλαδή τα κανάλια δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την απόφαση του δικαστηρίου και δεν επιτρέπεται σε κανέναν η όποια αναφορά για την όλη υπόθεση. Οι αρμόδιοι δεν απαντούν στες επιστολές και στην προσφορά Σώρρα και έχουν απομονώσει παντελώς όλους όσους θα ήθελαν να δώσουν πληροφόρηση.

Είναι στην διάθεση σας η κα Βίκυ Χαραλάμπους, πληρεξούσιος και εκπρόσωπος του κ. Αρτέμη Σώρρα στην Κύπρο, για όλες τις πληροφορίες.

Γνώριζα από πριν ότι υπάρχει ο ‘Μεγάλος Αδελφός’ που ελέγχει και αποφασίζει τι πρέπει να δοθεί ως πληροφόρηση, όμως τώρα που το ζω αναζητώ τοίχο να κτυπήσω το κεφάλι μου.

Σε ποιό κόσμο επιτέλους ζούμε;

Υ.Γ.
Απέφυγα να στείλω το κείμενο τούτο σε “επιστολές” γιατί ξέρω ότι δεν πρόκειται να δημοσιευτεί και πάλι.

This entry was posted in Επιστολές. Bookmark the permalink.