Επιστολή προς κ.Μυλωνά – 23/5/2013

Αγαπητέ κ. Μυλωνά,

Κάποτε είχατε δηλώσει ότι επειδή γνωρίζατε πράγματα και θαύματα σχετικά με το σχέδιο Ανάν και επί μακαριστού Τάσου Παπαδόπουλου πήρατε θέση, κάποιοι σας απέκοψαν από το ΡΙΚ.

Το αναφέρω αυτό επειδή πρόσφατα, ενώ με πολλά εμπόδια και πολύ κόπο καταφέρατε τελικά να βγάλετε στο πρόγραμμα σας τους κ. Αρτέμη Σώρρα και κα. Βίκυ Χαραλάμπους σχετικά με την πρόταση για χρηματοδότηση, στη συνέχεια εξ’ όσων φάνηκε υποκύψατε σε πιέσεις ανωτέρων.

Δηλαδή αμέσως μετά, με υποδείξεις, προφανώς, βγάλατε τον Λ. Ρήνο με σκοπό να “σκοτώσετε” την πρόταση.

Εσείς ως δημοσιογράφος, τι προσπάθειες, έχετε κάνει ερευνώντας το θέμα για να ανακαλύψετε την αλήθεια; Σας άκουσα να λέτε ότι θα διερευνήσετε το θέμα. Είπατε ότι σας πληροφόρησαν οι αρμόδιοι ότι ο κ. Σώρρας έκανε μια πρόταση και μετά εξαφανίστηκε. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

Ωστόσο κ. Μυλωνά, ο κ. Σώρρας και οι συνεργάτες του ήταν στο νησί μας για μέρες, είδαν τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο, συνομίλησαν, είδαν τον πρόεδρο της Βουλής, και άλλους. Πώς λοιπόν ισχυρίζεστε ότι εξαφανίστηκαν οι άνθρωποι;

Εσείς ως δημοσιογράφος δεν τα γνωρίζετε αυτά;

Δεν ξέρετε ότι ο κ. Δημητριάδης αρνείται να κάνει τον έλεγχο που απαιτείται και που ισοδυναμεί με άμεση ρευστοποίηση των ομολόγων; Δεν διαβάσετε καθόλου την πρόταση που κατατέθηκε; Πώς γνωρίζετε ότι τα ομόλογα είναι πλαστά ή όχι; Πώς το ξέρουμε αυτό; Μήπως από φήμες;

Δεν γνωρίζετε ως δημοσιογράφος ότι όποιος προσπαθεί να πουλήσει ή να διακινήσει πλαστά ομόλογα συλλαμβάνεται αμέσως και οδηγείται στη φυλακή; Και όμως αυτούς τους ανθρώπους τους είχατε μπροστά σας και σας μιλούσαν. Σας φάνηκε να κρύβονται; Ένας έγκυρος δημοσιογράφος ποτέ δεν γίνεται υποχείριο φημών ούτε ενεργεί υπό κράτος απειλών ότι θα χάσει την δουλειά του, γιατί τότε εργάζεται εις βάρος της συνείδησης του πρώτα και ύστερα εις βάρος των πολιτών τους οποίους τάχθηκε να υπηρετεί σωστά.

Κάποια στιγμή η αλήθεια θα διαφανεί και κάποιοι δημοσιογράφοι θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση και θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Το ‘εγώ δεν ήξερα’ και ‘εγώ εν τζιαι’ δεν απαλλάσσει κανένα μα κανένα. Όλοι έχουμε ευθύνη να ξέρουμε, πρωτίστως οι δημοσιογράφοι.

Όσον αφορά εμένα, άκουσα τον κ. Σώρρα και την κα.Χαραλάμπους, είδα τα έγγραφα, και μέχρι τώρα, δεν άκουσα ή είδα γραπτώς οτιδήποτε που να πιστοποιεί ότι τα ομόλογα είναι πλαστά. Πού βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι να απαντήσουν, γιατί εσείς δεν ζητάτε αποδείξεις για τον νόμιμο έλεγχο, αν βέβαια έχει γίνει;

Μήπως τελικά δεν σας απασχολεί; Πείτε μας επιτέλους ως δημοσιογράφος τι αποδείξεις έχετε αντί να κρίνετε από καθέδρας;

Είχατε μπροστά σας το έγγραφο το οποίο η κα Αντίγονη Παπαδοπούλου εξασφάλισε από Ν. Ζηλανδία. Ούτε τα έγγραφα δηλαδή σας πείθουν. Προτιμήσατε τα πλαστά έγγραφα του κ. Ρήνου. Αυτός ο κ. Ρήνος, τελικά ποιος είναι; Και με ποιο δικαίωμα έκανε νόμιμο έλεγχο; Επαναλαμβάνω ΝΟΜΙΜΟ.

This entry was posted in Επιστολές. Bookmark the permalink.