Επιστολή προς Σάββα Ιακωβίδη 29/07/2013

Προς: s.iacovides@simerini.com
Ημερομηνία: 29 Ιουλίου 2013
Θέμα: Αγαπητέ κ. Ιακωβίδη

Αγαπητέ κ. Ιακωβίδη,

Διάβασα το άρθρο σας στη Σημερινή 14/7/2013 «Αγαπητέ κύριε πρόεδρε θερμούς χαιρετισμούς» και πραγματικά πρέπει να ομολογήσω ότι η δημοσιογραφία ανέβηκε στον κολοφώνα της δόξης της. Αυτά θέλω να γράψω και εγώ στο πρόεδρο, και πάρα πολλές φορές σκέφτηκα να τα γράψω, όμως τα άρθρα σας με καλύπτουν πλήρως και σταματώ.

Όμως σήμερα γράφω σε εσάς τον ίδιο και θέλω να θέσω υπόψη σας το πιο σοβαρό θέμα που μας απασχολεί και είναι βέβαια το οικονομικό. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι λύση υπάρχει και είναι μπροστά μας αλλά οι εγκάθετοι της Goldman Sacks και των Rothschlds, αυτοί δηλαδή που αποφασίζουν και διατάζουν είναι οι ίδιοι που απαγορεύουν στο διοικητή της Κεντρική Τράπεζας και στον υπουργό οικονομικών να αποδεχτούν τα 50 δις δολάρια που ο κ. Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας στη τράπεζα Mondreal του Καναδά. Και επειδή στην αρχή ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά και επειδή επιστράτευσαν δημοσιογράφους όπως τον Μιχάλη Ιγνατίου οι οποίοι ανάλαβαν να σπιλώσουν, να λοιδορήσουν και προπαντός να συκοφαντήσουν τον κ. Αρτέμη Σώρρα και επειδή απαξίωσαν να δώσουν μια γραπτή απάντηση στο κ. Σώρρα προτίμησαν τελικά να υπογράψουν μνημόνιο με τους τοκογλύφους.

Σας πληροφορώ ότι στις 28/6/2013 έγινε δίκη στο Δικαστήριο Αθηνών και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως υπάρχουν τα λεφτά σε ομόλογα Αμερικανικού Δημοσίου και ότι είναι γνήσια και άμεσα ρευστοποιήσιμα. Μπορεί δηλαδή η κυβέρνηση να αποδεχθεί τη πρόταση Σώρρα (με 0% επιτόκιο) και τα ομόλογα ρευστοποιούνται αμέσως. Αυτά κατέθεσαν στο δικαστήριο ο θεματοφύλακας (Custodial) των ομολόγων του κ. Σώρρα από την Νέα Υόρκη καθώς και άλλο διευθυντικό στέλεχος της ίδιας τράπεζας του Mondreal.

Μπορείτε να διερευνήσετε το θέμα εσείς ο ίδιος ανατρέχοντας στην απόφαση του Δικαστηρίου αρ. 67650/13. Με δύο λόγια έχουμε απόφαση δικαστηρίου η οποία πλέον πιστοποιεί ότι τα λεφτά του κ. Α. Σώρρα υπάρχουν και είναι πραγματικά. Σκεφτείτε κ. Ιακωβίδη ότι χρειάστηκε να παρουσιαστεί ο κ. Σώρρας στο δικαστήριο για να αποδειχτεί περίτρανα ότι υπάρχουν τα λεφτά, χρειάστηκε να κατατεθούν μαρτυρίες και έγγραφα από Αμερική και Καναδά πράγμα που μπορεί να το επαληθεύσει η Κεντρική Τράπεζα εαν συναινούσε βεβαίως. Έλα όμως που αρνήθηκαν τρεις φορές να προβεί σε αυτό τον έλεγχο οι κύριοι Δημητριάδης, Πατσαλίδης κλπ

Συνήθως με ρωτούν ένα ηλίθιο ερώτημα. Μα αν όντως υπάρχουν τα λεφτά γιατί δεν τα παίρνουν οι αρμόδιοι; Θεωρώ ηλίθιο το ερώτημα γιατί απλή είναι η απάντηση.

ΜΑ γιατί είναι εγκάθετοι και οι διαταγές που παίρνουν είναι σαφείς. Δεν θα πάρετε τα λεφτά του Σώρρα. Τόσο απλό.

Η πρόταση έγινε από τον περασμένο Ιούλιο του 2012. Να ξέρετε ότι ο Σώρρας δεν σταμάτησε και συνεχίζει και θα συνεχίσει να μάχεται όσο χρειαστεί. Δηλαδή μέχρι ωσότου η Κύπρος ελευθερωθεί από τα δεσμά των τοκογλύφων.

Ένας εκ των μηνυτών του κ. Α. Σώρρα στο δικαστήριο ήταν ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο γνωστός ‘εφτάγλωσσος’ των Αθηναίων, ο οποίος απουσίαζε από τη δίκη για προφανείς λόγους, φοβόταν το ρεζίλεμα, οι δε δύο επιπλέον συνμηνυτές του Γεωργιάδη που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο μη έχοντες στοιχεία να παρουσιάσουν έγιναν καταγέλαστοι στο δικαστήριο και στο ακροατήριο. Στον περίβολο δε του δικαστηρίου ανέμεναν την απόφαση πέραν των 1000 ατόμων οι οποίοι πανηγύρισαν στον άκουσμα της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου. Ίδε συγκεκριμένο βίντεο για την υπόθεση της δίκης.

Κύριε Ιακωβίδη, ασχολούμαι με την υπόθεση Σώρρα εδώ και ένα χρόνο, γιατί πάντα γνώριζα ότι τα χρήματα υπάρχουν και ότι τα κίνητρα του κ. Σώρρα είναι καθαρά πατριωτικά και μόνον. Στην Κύπρο εκπρόσωπος και πληρεξούσιος του κ. Σώρρα είναι η κ. Βίκη Χαραλάμπους η ίδια μπορεί να σας δώσει όλα τα έγγραφα και πληροφορίες και προπαντός την απόφαση του δικαστηρίου ως πιο πάνω αναφέρω.

Αυτό που αναζητώ είναι ένα δημοσιογράφο με κύρος και εντιμότητα όπως το δικό σας να πάρει δηλαδή στα χέρια του την υπόθεση και να αναδείξει το θέμα έτσι που οι αρμόδιοι να αναγκαστούν να δώσουν απάντηση γιατί δεν παίρνουν τα λεφτά του Σώρρα επιτέλους.

Έχω την άποψη ότι ένας δημοσιογράφος όπως εσείς κ. Ιακωβίδη, μπορεί να σώσει όλη τη Κύπρο από τον οικονομικό όλεθρο. Όμως να ξέρεις ότι, από τη αρχή τα μεγάλα αφεντικά θα σε παραπλανήσουν και θα σε απογοητεύσουν και τελικά θα σου απαγορεύσουν να ασχοληθείς σοβαρά με το Σώρρα. Δεν θα σε αφήσουν να προχωρήσεις ούτε ένα βήμα. Και αν επιμένεις πιθανόν να υποστείς απειλές.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι έπαθαν άλλοι δημοσιογράφοι οι οποίοι προσπάθησαν να πιάσουν το Σώρρα στα χέρια τους. Ξέρω ότι έχω ελάχιστες πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές, απάντησης σε αυτή μου την επιστολή. Οι δυνάμεις απέναντι στο Σώρρα είναι αυτές που ελέγχουν τα ΜΜΕ και κατ’ επέκταση όλα τα οικονομικά δρώμενα στο πλανήτη, εξού και δεν επέτρεψαν στο Σώρρα να παρουσιάσει από τηλεοράσεως την πρόταση του, ούτε και επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να ασχοληθούν με τη πρόταση. Ένα είδος «omerta» της καμόρα δηλαδή.

Γιατί φοβούνται άραγε τόσο πολύ τον Σώρρα και την πρόταση του;

Είμαι βέβαιος ότι και με εσάς θα συμβεί το ίδιο. Δηλαδή πρώτα θα σας πουν ότι είναι απάτη η όλη υπόθεση και ύστερα θα σας απαγορεύσουν να διερευνήσετε και να πληροφορήστε το αναγνωστικό σας κοινό.

Ακούστε κ. Ιακωβίδη, πριν τη δίκη με αρ. 67650/13, το τονίζω αυτό, όλοι μας και εσείς ως δημοσιογράφος είχαμε μια δικαιολογία ότι πιθανόν να ήταν απάτη η όλη ιστορία και ότι δεν υπήρχαν τα λεφτά. Τώρα όμως κανένας μα κανένας δεν έχει καμία δικαιολογία να αμφιβάλει ή να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του. Η απραξία και η αμέλεια ισοδυναμεί με εγκληματική πράξη ενάντια στη πατρίδα μας.

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

ΥΓ
Ο κ. Μ. Ιγνατίου μετά τη δίκη έτσι ξαφνικά σταμάτησε να ασχολείται με το θέμα ενώ είχε κάθε ευθύνη να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Σώρρα. Και ενώ ήταν λαλίστατος και λάβρος εναντίον της υπόθεσης έτσι ξαφνικά μετά την απόφαση του δικαστηρίου μουγκάθηκε εντελώς. Και ενώ ζητούσε από τους κ. Μάτση, κα Α. Παπαδοπούλου, κ. Φλουρέντζου να απολογηθούν γιατί τάχατες πίστεψαν στον Σώρρα και αναμίχθηκαν ενεργά τώρα ο ίδιος αποφεύγει να το πράξει.

Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται.


Από: s.iacovides@simerini.com
6 Αυγούστου 2013
Re: Αγαπητέ κ. Ιακωβίδη

Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Απολογούμαι που καθυστέρησα να απαντήσω στο μήνυμά σας.

Όσον αφορά τον Σώρα, να μου επιτρέψετε να έχω σφοδρές επιφυλάξεις για την λεγόμενη προσφορά του.

Την περ. Κυριακή το αθηναϊκό «Έθνος» αποκάλυψε πολλά που επιβεβαιώνουν ότι τα κίνητρά του δεν είναι και τόσο καθαρά και εθνικά.


Προς: Savvas Iacovides <s.iacovides@simerini.com>
Ημερομηνία: 10 Αυγούστου 2013
Re: Αγαπητέ κ. Ιακωβίδη

Αγαπητέ κ Σάββα Ιακωβίδη,

Κατ’ αρχής θέλω να σου εκφράσω την βαθιά μου εκτίμηση για το γεγονός ότι μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε και να γνωρίσω έτσι την δική σας άποψη για το θέμα Σώρρα.

Επειδή πραγματικά με ενδιαφέρει η άποψη ενός δημοσιογράφου του δικού σας μεγέθους, και επειδή η κάθε άποψη στηρίζεται στην όποια πληροφόρηση έχουμε, να μου επιτρέψετε να σας πω ότι για την ώρα δεν έχετε σωστές πληροφορίες.

Για παράδειγμα, δεν κάμνετε καμία αναφορά για την δίκη της 28ης Ιουνίου 2013 και ειδικά για την απόφαση του δικαστηρίου αυτού. Σας πληροφορώ λοιπόν, ότι στο δικαστήριο κατατέθηκαν έγγραφα από τον θεματοφύλακα της Τράπεζας και 2 μάρτυρες διευθυντικά στελέχη κατάθεσαν ότι τα ομόλογα υπάρχουν και είναι ρευστοποιήσιμα. 3 φορές ερωτήθηκαν οι μάρτυρες και 3 φορές απάντησαν ότι βάζουν την υπογραφή τους υπεύθυνα και ομολογούν ότι και αύριο μπορούν να μεταφερθούν τα χρήματα στη Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Να υποθέσω ότι πλέoν αμφιβάλουμε και τα δικαστήρια; Πιστεύουμε τα κακόβουλα δημοσιεύματα του κ. Ιγνατίου και του “Έθνους”; Καλά δεν υπάρχει κράτος, κυβέρνηση να κάνει τον έλεγχο και πρέπει να μας πληροφορήσει ο κάθε Γιαλτουρίδης;.

Με την δική σας κρίση είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε πολίτης να κάμει έρευνα-έλεγχο στα απόρρητα έγγραφα της τράπεζας; Το δε Αμερικανικό Υπουργείο απαντά στον κάθε Γιαλτουρίδη, όποιος και αν είναι αυτός, επειδή το ζήτησε;

Διαβάσατε το άρθρο στην εφημερίδα “Έθνος”. Έχω να σας πληροφορήσω ότι ακριβώς τα ίδια δημοσιεύτηκαν και πριν την δίκη, από την ίδια πηγή, τον ίδιο άνθρωπο και από τους ίδιους δημοσιογράφους. Ωστόσο, στην δίκη όλα αυτά τα έγγραφα και δήθεν αποδείξεις, δεν τόλμησαν να τα παρουσιάσουν και να τα καταθέσουν.

Καταλαβαίνετε ότι είχαν την μοναδική ευκαιρία να καταθέσουν στο δικαστήριο μαρτυρίες και έγγραφα και απέφυγαν να το πράξουν;

Καταλαβαίνετε ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν την απάτη και να καταδικάσουν τους ψεύτες και απατεώνες και να πανηγυρίσουν από τηλεοράσεως;

Ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ως μηνυτής που ήταν, γιατί απέφυγε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο;

Με όλο τον σεβασμό που σας έχω, έχω την άποψη ότι δεν έχετε ακόμη ενδιατρίψει στο θέμα σε βάθος και έτσι επιδερμικά δεχτήκατε αναμασημένες και κακόβουλες πληροφορίες της εφημερίδας “Έθνος”, και όσους πολεμούν την πρόταση Σώρρα.

Για παράδειγμα δεν έχετε ακούσει μέχρι της στιγμής, τι λέει ο Σώρρας. Ακούσατε μόνο τους κατήγορους αυτού και σχηματίσατε μια εσφαλμένη, κατά την άποψη μου, αντίληψη των πραγμάτων. Όπως γνωρίζετε, πρέπει να ακούγομαι αμφοτέρων τους μύδρους. Συναφώς αναφέρω ότι έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον όλων όσων με λιβέλους προσπαθούν να σπιλώσουν τον Σώρρα.

κ. Ιακωβίδη έχουμε άμεση ανάγκη ένα δημοσιογράφο της δικής σας εμβέλειας, ένα άτομο με κύρος, εντιμότητα, και προπαντός άξιο και ικανό. Τολμώ λοιπόν να σας ζητήσω να πληροφορηθείτε από πρώτο χέρι την άποψη και τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς.
Προτείνω λοιπόν, να έχετε, αν το θέλετε, μια συνάντηση με την εκπρόσωπο του κ. Σώρρα στην Κύπρο και η οποία είναι η Βίκυ Χαραλάμπους.

Αυτή, είναι σε θέση να σας παρουσιάσει έγγραφα, και να σας ενημερώσει δια ζώσης, τι έγινε ακριβώς στην δίκη και ποια η απόφαση του δικαστηρίου.

Θα σας εξηγήσει να καταλάβετε τι σημαίνει έλεγχος και πως γίνεται αυτός, και θα σας δώσει λεπτομέρειες ποιος εμπόδισε τον έλεγχο και γιατί, με αποτέλεσμα να μην πάρουμε τα λεφτά μέχρι την σήμερον.

Αν εσείς δεν θέλετε περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν επιθυμείτε περισσότερη τριβή με το ζήτημα δεν πειράζει.

Όμως να ξέρετε ότι εμείς θα συνεχίσουμε, όπως και πριν, να στηρίζουμε την προσπάθεια Σώρρα όσο αυτός εξακολουθεί να επιμένει και να προσπαθεί για εμάς.
Να ξέρετε ότι έχετε πάντα την εκτίμηση μου και σας παρακολουθώ.

Να ‘σαι πάντα καλά

ΥΓ1
Αρ. Απόφασης Δικαστηρίου Αθηνών: 67650/13
Μηνυτής: Α. Γεωργιάδης.
Κατηγορίες: Διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό αναστάτωση στο λαό
Απόφαση: Αθώωση

ΥΓ2
Να είστε βέβαιος ότι θα τα πάρουμε τα λεφτά είτε το θέλουν είτε όχι κάποιοι κακοθελητές

ΥΓ3
Συνέντευξη της κα Βίκυς Χαραλάμπους 14/5/2013
http://soundcloud.com/cyprus-endnationaldebt/d-14-5-2013

Άννα Δαβίτη για την αθώωση του Α. Σώρρα και την στάση των ΜΜΕ
www.youtube.com/watch?v=QwcJfCXKDIg

Ο Δικηγόρος Γ. Παπαδάκης και ο Α. Σώρρας στο KONTRA 29/6/2013
Ο Δικηγόρος Γ. Παπαδάκης και ο Α. Σώρρας στο KONTRA 29/6/2013

28/6/2013: Δικαστική απόφαση σταθμός
28/6/2013: Δικαστική απόφαση σταθμός – Αρτέμης Σώρρας

This entry was posted in Επιστολές. Bookmark the permalink.