Η λεηλασία της πόλης

Η έκφραση Δούρειος Ίππος μέχρι και σήμερα υποδηλώνει είσοδο με τέχνασμα, δόλο και πονηρία. Σκοπός ήταν να παραπλανηθούν οι Τρώες και να το εκλάβουν ως δώρο και ως δείγμα καλής θελήσεως και ειρήνης από τους Αχαιούς.  Οι τελευταίοι, μετά την είσοδο του ίππου στην Τροία, βγήκαν από αυτόν και άνοιξαν τις πύλες στους υπόλοιπους, προκειμένου να ξεκινήσει η λεηλασία της πόλης.

Η υπογραφή του μνημονίου, η κατάληψη του Συντάγματος, η χρεοκοπία μιας τράπεζας, το κούρεμα των καταθέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών οργανισμών, οι εξασφαλίσεις του φυσικού πλούτου, η αόρατη ανάπτυξη και η γενική κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τις μειώσεις μισθών και η αύξηση ανέργων δεν ταιριάζουν στο ορισμό ‘λεηλασία’;

Μέχρι τώρα ζούσαμε με τη λογική ότι οι καταθέσεις μας, είναι δικές μας αφού δουλέψαμε σκληρά για να τις αποκτήσουμε. Στο κάτω κάτω ήταν στο όνομα μας, στο δικό μας τραπεζικό λογαριασμό και εμείς είχαμε και τη κάρτα ανάληψης, οπόταν εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές. Οπόταν το κούρεμα των καταθέσεων, ήταν κάτι το ασύλληπτο. Επειδή ήταν μια ολοφάνερη κλεψιά εις βάρος ενός λαού που ήδη πλήρωνε την δική του ευθύνη, μέσω των φορολογιών. Η ευθύνη του κράτους ποιά ήταν δηλαδή; Να εξαερίσουν τα χρήματα των καταθετών; Όλες εκείνες οι επαγγελματικές γνώμες, τα ακριβά κουστούμια, τα συμβούλια, οι παχουλοί μισθοί, τα τεράστια αυτοκίνητα, τι εξασφαλίσεις παρείχαν για το λαό; Όπως αποδείχθηκε, όλα αυτά δεν αποσκοπούσαν για το καλό, τουλάχιστον όχι όλων μας…

Αποδεχόμαστε τη λογική δηλαδή ότι υπήρχε ένα ποσό χρημάτων στη τράπεζα, ότι έπρεπε να δώσουμε ένα ποσό σε ένα δανειστή, επειδή χρωστούμε ένα ποσό για να μας δώσει αργότερα αυτός, ένα άλλο ποσό. Και τα πιστέψαμε όλα αυτά, ακούγοντας τις δηλώσεις κάποιον ανθρώπων, οι οποίοι με τις πράξεις τους, μας απόδειξαν ότι δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Επειδή τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους… ο ένας μας αρραβώνιασε με την Τρόικα και ο άλλος μας πάντρεψε – οι ίδιες προετοιμασίες γάμου που είδαμε πρίν μερικά χρόνια, στη γειτονιά μας. Αν ήθελαν δηλαδή να βάλουν τον δούρειο ίππο στη πόλη, πως θα το έπραταν; Δεν θα το έκαναν με αυτό τον τρόπο;  Η αδικαιολόγητη/ βιασμένη/ παράλογη χρεοκοπία μιας τράπεζας μου έφερε στη μνήμη την πτώση κάποιων κτιρίων. Νομίζω ότι κάποιοι αποφασίζουν για τη ζωή μας, χωρίς εμάς.

Αναρωτήθηκες ποτέ ότι ίσως τα ‘κουρεμένα’ χρήματα μας, να μην υπήρχαν αλλά να είχαν ξοδευτεί ήδη, προ πολλού; Πώς μπορεί εσύ να γνώριζες τι πραγματικά συνέβαινε με τα κατατεθειμένα ποσά; Αφού, όπως αποδείχθηκε άλλοι ήταν οι διαχειριστές. Επειδή το μόνο που έβλεπες πάντα εσύ, ήταν μια ψευδαίσθηση – ένα κομμάτι χαρτί ή μια ιστοσελίδα με το όνομα σου δίπλα από ένα ποσό. Αποτελεί αυτό μια επαρκείς και πλήρεις απόδειξη για να το δεχθείς σαν γεγονός; Ποιό ήταν το πιο μεγάλο ποσό που είχες ποτέ επάνω σου σε μετρητά; Αν οι καταθέσεις μου είναι εγγυημένες γιατί δεν μπορώ να πάω να τις εισπράξω; Πως μπορείς να δώσεις κάτι που δεν έχεις;

Οπόταν, πως μπορούσαν να την γλιτώσουν; Και την ίδια στιγμή, εμείς να μείνουμε άπραχτοι στο καναπέ μας και να δεχτούμε αυτή την κλεψιά εκ των έσω; Πολύ απλά και ευφυέστατα, με την εισαγωγή κάποιου ανώτερου/ παντοδύναμου θε(σμ)ού που διαθέτει όλη τη τεχνογνωσία. Και το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να περιμένουμε/ ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και να συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ. Να μην ανησυχούμε που δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται, επειδή είναι όλα μέρος ενός αόρατου σχεδίου και όλοι θέλουν να μας βοηθήσουν, επειδή αυτό δείχνουν οι πράξεις τους(;) και επειδή αυτό υποστηρίζει και η ιστορία μας(;)

Η Τρόικα είναι η προσωποποιημένη έκφραση του θεού στη γή.

Επειδή πρακτικά η Τρόικα έχει το πάνω χέρι. Το μνημόνιο, κατάλυσε το Σύνταγμα μας επειδή οποιανδήποτε διεθνής συνθήκη, υπερνικά τα τοπικά συντάγματα. Δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες της χώρας μας αλλά ούτε και οι πολιτικοί μας οι διαχειριστές, επειδή αυτοί είναι υπάλληλοι της Τρόικας, η οποία έχει τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο.

Επειδή  ο λαός έμαθε να δίνει πιο πολύ αξία στα συναισθήματα και όχι στα γεγονότα. Και έχουμε ενδώσει στο συναίσθημα του ‘δικαίου’ επειδή πολύ απλά όλοι μας γνωρίζουμε ότι εμείς φέρουμε ευθύνες για την κατάντια της χώρας μας. Όλοι μας γνωρίζαμε ότι όλα αυτά τα χρόνια διοικούμαστε από πολυκομματικές μηχανές, οι οποίες διατηρούν το ρουσφέτι/ διαφθορά/ ανισότητα/ αδικία να υπάρχει στο σύστημα και εμείς δεν κάναμε τίποτα. Όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι επειδή έστω και έμμεσα δεν αναλάβαμε τις ευθύνες των δημιουργιών μας αλλά προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το προσωπικό μας όφελος, να κρατηθούμε όσο πιο κοντά μπορούμε στη πηγή/ διασύνδεση των χρημάτων και να αγνοήσουμε τις συνέπειες – ας τις αναλάβουν οι άλλοι, επειδή δεν είναι δικό μας πρόβλημα πλέον.

Επειδή μόνοι μας, μετατοπίσαμε τις ευθύνες των εαυτών μας σε κάτι ανώτερο. Πιστεύουμε ότι σαν άνθρωποι ανήκουμε σε μια αμαρτωλή φύση, είμαστε αδύναμοι να αλλάξουμε το παραμικρό, επειδή είμαστε πολύ μικροί μπροστά σε ένα τεράστιο κόσμο. Και επειδή ‘αμαρτήσαμε’ θέλουμε να περάσουμε αυτό το γολγοθά για να εξιλεωθούμε – να πληρώσουμε τα σπασμένα και να υποστούμε τις συνέπειες των πράξεων μας.

Η τραγωδία της κατάστασης, είναι ότι ξεχάσαμε την ιστορία μας και είμαστε αντιμέτωποι με την ίδες συνέπειες. Επειδή όλοι μας γνωρίζουμε ότι στο τέλος πάλι εμείς οι ίδιοι θα πληρώσουμε τα σπασμένα των άλλων. Δηλαδή πάλι εμείς, που αποτελούμε το 99%. Και εδώ είναι που στηρίζεται το 1%.
Υπάρχουν πάρα πολλές διαθέσιμες πληροφορίες φτάνει μόνο να δεις με τα μάτια σου, να ακούσεις με τα αυτιά σου και να μην στηριχτείς στο σύστημα συνείδησης και στα ψυχολογικά σου – σε όλες εκείνες τις εικόνες/ ιδέες/ πιστεύω που έχουμε όλοι στο μυαλό μας.


Σχετικά:

Τεκμηριογραφήματα αναφορικά με το πως οι ‘Δούρειοι ίπποι’ λεηλατούν πόλεις:
War on democracy
John Perkins “Confessions of an Economic Hitman”Extended interview
Stealing Africa – Why Poverty?

Πληροφορίες αναφορικά με τη πτώση των πύργων:
The 9/11 Conspiracy Theory! (in under 5 minutes)
Το BBC γνώριζε για την τρομοκρατική επίθεση στις 11/9/2001 – απόφαση δικαστηρίου

This entry was posted in Άρθρα πολιτών. Bookmark the permalink.