Επιστολή προς Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β’ 22/05/13

22 Μαΐου 2013
Επιστολή προς Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β’.

Μακαριότατε,

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα, ενημερωθήκαμε ότι είχατε συνάντηση με τον κ. Αρτέμη Σώρρα, την ομάδα E.N.D. και την κα Χαραλάμπους, παρουσία και άλλων μαρτύρων.
Ενημερωθήκαμε για την συμφωνία της χρηματοδότησης της Αρχιεπισκοπής και στη συνέχεια την εξόφληση του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά λύπης μας ακούσαμε ότι την τελευταία στιγμή πριν μπουν οι υπογραφές για την γενική συμφωνία, αναβλήθηκε για μετά το Πάσχα, η όλη διαδικασία.
Στη δική μου αντίληψη το όλο ζήτημα μπήκε στες Ελληνικές καλένδες. Ίσως ακυρώθηκε και ναυάγησε για πάντα.

Μακαριότατε, για μένα είναι ξεκάθαρο ότι ‘σκοτεινές’ δυνάμεις εντός και εκτός Κύπρου απεργάζονται τη καταστροφή μας.

Είναι ολοφάνερο ότι με την οικονομική εξαθλίωση της Κύπρου που ήδη πέτυχαν, και το γεγονός ότι, η Κύπρος ως επαίτης και ρακένδυτος χωρίς πλέον αντιστάσεις οδηγείται στο “χαλίφη να της βάλει τη θηλιά”
.  Όλα είναι έτοιμα, Μακαριότατε, προσέξτε το σκηνικό. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κύριος Ν. Αναστασιάδης.

Πλαισιώνεται από κ. Χρ. Στυλιανίδη, με παρακοιμώμενους, Π. Χαραλάμπους και Μ. Δρουσιώτη όλοι υπέρμαχοι και υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν. Όλοι αυτοί έχουν βαθμολογηθεί με άριστα από κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ εγκάθετο των εχθρών της πατρίδος.

Σεις ο ίδιος ζητάτε την αποπομπή του και πολύ σωστά κάνετε.

Μας δόθηκε μια ελπίδα, να πάρουμε τα χρήματα του κ. Σώρρα – E.N.D. και να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι και δυνατοί, να αντισταθούμε αποτελεσματικά στους φανερούς εχθρούς της Κύπρου.
Οι κύριοι της E.N.D. είναι εκεί, στο χέρι σας να τους πείσετε και αν είναι ακόμα πρόθυμοι να υπογράψουν.

Έχουμε λίγο χρόνο ακόμη και μετά όλα θα τελειώσουν και το ξέρετε. Τα πάντα είναι έτοιμα και η τράπουλα σημαδεμένη σε βάρος μας. Ένας λαός επαίτης θα εκλιπαρεί για την επόμενη δόση η οποία πάντα θα αργεί για να γονατίζουμε όλο περισσότερο.

Η πατρίδα κινδυνεύει και κανένας, μα κανένας δεν μπορεί να κάμνει τον ανήξερο και αδιάφορο. Σεις και μόνον εσείς μπορείτε να δώσετε λύση.
Άλλως πως, το ενδεχόμενο να καταστούμε πρόσφυγες σε μια άγονη περιοχή της Ελλάδας είναι περισσότερο από ορατός. Και σεις, βέβαια, ως εκκλησία χωρίς ποίμνιον όπως ακριβώς το τονίσατε με έμφαση πριν λίγο καιρό.

Ξέρουμε ότι θα υποστείτε πιέσεις, εκβιασμούς και φοβέρες. Είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουν οι γνωστοί κύκλοι. Σεις θα αποφασίσετε. Ο Λαός αφουγκράζεται και ελπίζει να κινηθείτε προς την αλήθεια. Έχουμε μπουχτίσει με τα ψέματα και την “κατασκευασμένη” αλήθεια.

Είναι στο χέρι σας.

Εσείς, διαθέτετε εργαλεία να μπορέσετε να πολεμήσετε αυτό που συμβαίνει με τα ίδια τους τα όπλα.. Έχετε τράπεζα που μπορεί ανεξάρτητα να φέρει την ποθητή λύση χωρίς περιπλοκές. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά ακόμα και η τράπεζά σας θα βρεθεί σε κίνδυνο εάν εσείς δεν βρείτε άλλους συμμάχους. Και η πρόταση Σώρρα μπορεί ν’ αντισταθμίσει τα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν.

Ακόμα και η εκκλησία θα πληγεί. Είναι στο στόχαστρο και θα κάνουν τα πάντα για να σας υποδουλώσουν μαζί με το λαό.

Ξέρουμε ότι η ευθύνη και το βάρος είναι τεράστια. Τεράστιος, όμως, είναι και ο θανάσιμος κίνδυνος που η πατρίς διατρέχει. Θα μας παραδώσουν στους Αγαρηνούς και το ξέρετε.

Την επιστολή αυτή θα την φυλάξω και θα την δώσω στο γιο μου να την κρατήσει. Ελπίζω ο ιστορικός του μέλλοντος να έχει επαινετικά λόγια να γράψει για την προσφορά ενός έκαστου εξ ημών, και υμών. 
Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν έκαμα, δεν θα είναι δικαιολογίες για τον ιστορικό του μέλλοντος.

Με αυτά τα λίγα, παρακαλώ, Μακαριότατε, δεχθείτε την έκφραση της απείρου τιμής μεθ’ ής διατελώ.

This entry was posted in Επιστολές. Bookmark the permalink.