Χρήστος Τσάπος και Ελένη Κίτσου @ Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης – 30/09/2013

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/114574297″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

(κάντε κλικ στο αρχείο πιο πάνω)

Ο Χρήστος Τσάπος και η Ελένη Κίτσου με την παρουσίαση τους στο σταθμό της Ξάνθης, στις 30/09/2013, ανέλυσαν λεπτομερώς το πως οι δήμοι μέσα από το νόμο του Καλλικράτη, μπορούν να αξιοποιήσουν τα κονδύλια από την προσφορά Αρτέμη Σώρρα και της END και να παρακάμψουν με αυτό το τρόπο την άρνηση της Κυβέρνησης των Αθηνών για αποδοχή της σχετικής πρότασης.

Ο Χρήστος και η Ελένη αποτελούν τρανό παράδειγμα και απάντηση στο ερώτημα τι μπορεί να κάνει ο απλός πολίτης. Αφού πρώτα οι ίδιοι έχουν ενδιατρίψει σοβαρά στην πρόταση Σώρρα, έχουν πάρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται και αφού έχουν διαλύσει όλες τις αμφιβολίες που είχαν για την πρόταση αυτή αποφάσισαν να είναι ενεργοί, χρήσιμοι και αποτελεσματικοί πολίτες.

Όπως ακριβώς και πάρα πολλοί από εμάς, οι 2 αυτοί νεαροί έχουν καταλήξει, μετά από αποδείξεις, ότι οφείλουν πλέον να εργαστούν για την πραγμάτωση του οράματος της END και του Αρτέμη Σώρρα.

Ήδη το όραμα αρχίζει να πραγματώνεται με την βοήθεια όλων των εθελοντών οι οποίοι πρέπει να αισθάνονται τιμή και περηφάνια.

Όλοι οι εθελοντές και υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής ορμώνται από ένα και μοναδικό ελατήριο. Τι μπορούν οι ίδιοι να κάνουν για την πατρίδα τους.

Αυτό είναι το σημείο αφετηρίας μας και να επαναλάβω τα λόγια του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση:

  • «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα»

Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, η όλη προσφορά Σώρρα δεν αφορά μόνο τα 650 δις αλλά εμπερικλείει μέσα της την δικαιοσύνη, την ισονομία, και την ισοπολιτεία. Έννοιες και αρχές πανανθρώπινες.

Όσοι αισθάνονται το ίδιο και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν έχουν την δυνατότητα και μπορούν τώρα να το κάνουν. Δεν περισσεύει κανένας!

Υπενθυμίζουμε την φράση του Χρήστου Τσάπου (47:24)
“Εγώ σου μιλάω για σίγουρα βήματα, απελευθέρωση της χώρας.
Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.
Εμένα μου πήρε πάρα πολύ χρονικό διάστημα και νοιώθω άσχημα που αμφέβαλα για τόσο χρονικό διάστημα.” *

*Ξέρουμε και κατανοούμε πραγματικά αυτό το συναίσθημα, όμως με την επιτάχυνση της προσπάθειας σου φίλε Χρήστο έχεις καλύψει την απόσταση.

Για τους υπόλοιπους οι καιροί ου μενετοί…

This entry was posted in Τα 3 οικονομικά εργαλεία του Αρτέμη Σώρρα. Bookmark the permalink.