Επιστολή στον Μάριο Δημητρίου 30/5/2013

Προς: mardaf@hotmail.co.uk
Ημερομηνία: 30 Μαΐου 2013 – 9:58 π.μ.
Θέμα: Αγαπητέ κ. Μάριε Δημητρίου

Αγαπητέ κ. Μάριε Δημητρίου,

Διάβασα τα άρθρα σας στη ‘Σημερινή’, που αφορούσαν τους Κούρδους, και πραγματικά ήταν συγκλονιστικά. Ιδιαίτερα όταν είδα τη συνέντευξη του “Μάριου προς το Μάριο”. Κρατώ δε την απορία του Μάριου ως προς τη στάση των άλλων δημοσιογράφων και το σκεπτικό ότι, ό,τι δεν ”πουλά” ή ό,τι έχει κάποιο ρίσκο ιδιαίτερα για τον ίδιο το δημοσιογράφο, πρέπει για το ίδιο του το καλό να αποφεύγεται.

Ωστόσο, αγαπητέ μου Μάριε, ήρθε η ώρα να δοκιμαστείτε και εσείς με εξετάσεις πρώτου βαθμού δυσκολίας!

Μπαίνω τώρα στο θέμα.

Δεν ξέρω αν έχει περιπέσει στην δική σας αντίληψη ότι ο κ.Αρτέμης Σώρρας, Έλληνας στη καταγωγή, και η οργάνωση END (End National Debt) έχει προσφέρει προς τη Κυπριακή Δημοκρατία το ποσό των 49,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό την εξαγορά ολόκληρου του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια ο ίδιος έχει κάνει άλλη πρόταση προς τη Κυπριακή Δημοκρατία, με άλλο ποσό 17,5 δις δολάρια συν 5 επιπρόσθετα από δύο ταμεία που έχουν βάση τους τη Νέα Ζηλανδία. Δυστυχώς και ατυχώς για μας, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος πρέπει να κάμει τον έλεγχο με ταυτόχρονη ρευστοποίηση και μεταφορά των χρημάτων στη Τράπεζα της Κύπρου, αρνείται να το πράξει εδώ και πολλούς μήνες. Το δε Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, άβουλο και ανεύθυνο, αρνήθηκε να συνεργαστεί στην επαλήθευση της προσφοράς αυτής.

Τώρα εικάζω ότι, μέσα σου, μόλις έχεις ακούσει αυτά τα δισεκατομμύρια θα σου γεννηθούν πάμπολλα ερωτήματα. Όπως, για παράδειγμα πού και πώς και γιατί. Επίσης μόλις ρωτήσεις δημοσιογραφικά τους “αρμόδιους” θα σου απαντήσουν ότι η πρόταση δεν είναι υλοποιήσιμη, ή ότι τα ομόλογα είναι πλαστά, ή ακόμα ότι είναι απατεώνες, ή ότι τους αναζητά το FBI και η CIA για να συλληφθούν. Είμαι βέβαιος ότι θα ακούσεις ακόμα και χειρότερα. Ουδέν αναληθέστερο τούτου.

Εργάζομαι αφιλοκερδώς, και το τονίζω αυτό, πάνω σε αυτή τη πρόταση (Σώρρα) εδώ και πολλούς μήνες. Γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες που την αφορούν. προοιμίου θα απαντήσω σε πολλές υποθετικές ερωτήσεις σου.

Α.) Δεν είναι απατεώνες διότι όλες οι προτάσεις τους έχουν παραδοθεί δια χειρός στους αρμοδίους και έχουν πρωτοκολληθεί δεόντως. Δεν έγινε ή γίνετε τίποτε μυστικά και στα κρυφά.

Β.) Αν ήταν απατεώνες με πλαστά ομόλογα ή προτάσεις, όπως κάποιοι κακόπιστα διατείνονται, θα συλλαμβάνονταν αμέσως για δόλο ή για απάτη, ή διότι προσπάθησαν να εξαπατήσουν και να δολιεύσουν το κράτος. Πριν λίγες μέρες οι ίδιοι άνθρωποι της END, προεξάρχοντος του κ. Σώρρα, ευρίσκονται στη Κύπρο και είχαν διαβουλεύσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο της Βουλής, και με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών. Αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας νόμιμα. Αν ήταν απατεώνες θα συλλαμβάνονταν πάραυτα και το ξέρεις. Ειδικά όταν κρατάς ή διακινείς πλαστά ομόλογα ή άλλα έγγραφα αφορώντας το Αμερικανικό Δημόσιο. Γνωρίζεις πόσο αυστηρό και ευαίσθητο είναι σε αυτά τα θέματα.

Γ.) Οι ίδιοι άνθρωποι της END ζήτησαν επανειλημμένα να γίνει ο νόμιμος έλεγχος και αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη και όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτός. Δηλαδή, αν είναι απατεώνες να συλληφθούν, ή εάν όλα είναι ορθά και νόμιμα να ακολουθήσει άμεση ρευστοποίηση και μεταφορά των χρημάτων

Δ.) Θα απορείς γιατί το Κράτος ή η Κεντρική Τράπεζα δεν συναινούν να πάρουν τα λεφτά. Και γιατί δεν προβαίνουν στο νόμιμο έλεγχο. Εδώ Μάριε πρέπει να βάλεις το δημοσιογραφικό σου δαιμόνιο να σκεφτεί, να εικάσει, να υποθέσει και τελικά να ερευνήσει ο ίδιος έτσι που να γνωρίσει γιατί δεν κάμνουν τον έλεγχο και αν υπάρχουν τα λεφτά να τα πάρουμε και να σωθούμε από τον οικονομικό όλεθρο.

Αγαπητέ Μάριε γνωρίζεις πολύ καλύτερα από μένα πόσο χειραγωγημένα και ελεγχόμενα είναι τα ΜΜΕ στη Κύπρο. Να σκεφτείς, μόνο ο δημοσιογράφος του “Λόγου” ο κ. Γεωργίου τόλμησε και έβγαλε το κ.Σώρρα στο ραδιόφωνο και του έδωσε έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσει και να εξηγήσει την πρόταση του. Επίσης ο κ.Παύλος Μυλωνάς, δημοσιογράφος του Μέγα, με πολλά εμπόδια και με πολλές παρεμβάσεις επέτρεψε στο κ.Σώρρα να αναλύσει και να εξηγήσει τη προσφορά του. Ωστόσο, στη συνέχεια επιστρατεύθηκαν γνωστοί πολέμιοι της πρότασης με σκοπό να τη σαμποτάρουν και να τη σκοτώσουν. Πρόσεξε τούτο, όλοι οι άλλοι δημοσιογράφοι, κανάλια, όλα τα ΜΜΕ αρνήθηκαν να αναφέρουν οτιδήποτε σχετικά με αυτό το θέμα. Πλήρης σιωπή, σκοταδισμός και έλεγχος από ψηλά. Εκ των προτέρων, δηλώνω ότι θα δεχτώ με σεβασμό όποια θέση πάρεις, έστω και αν διαφωνώ μαζί σου, εάν και όταν δεις και ακούσεις πρώτα την κ. Βίκη Χαραλάμπους, εκπρόσωπο και πληρεξούσιο αντιπρόσωπο της END στη Κύπρο.

Η κ. Βίκη Χαραλάμπους εργάζεται άοκνα, χωρίς προσωπικό όφελος, με ένα και μόνο σκοπό, τη σωτηρία της πατρίδας. Έχει υποστεί εξευτελισμούς, απαξίωση και πολύ λάσπη και όμως συνεχίζει να μάχεται, να προσπαθεί και να αγωνίζεται και να ξοδεύει τον πολύτιμο χρόνο της, παρόλο που απελπίζεται και πικραίνεται από την όλη συμπεριφορά και στάση των αρμοδίων. Τη θαυμάζω για την επιμονή της.

Τι ζητούμε δηλαδή; Ζητούμε να γίνει νόμιμος έλεγχος της πρότασης αυτής. Τώρα, τι σημαίνει έλεγχος; Σημαίνει ότι ο νόμιμος δικαιούχος, δηλαδή ο κ.Σώρρας, προσκομίζει τους κωδικούς και επιτρέπει την επαλήθευση. Ταυτόχρονα γίνεται και η μεταφορά των χρημάτων. Σημείωσε ότι τρεις φορές όλα ήταν έτοιμα και τρεις φορές ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ακύρωσε και ναυάγησε τον έλεγχο. Και το εκπληκτικό. Μέχρι σήμερα οι άνθρωποι της END δεν έχουν πάρει γραπτή απάντηση από το Κράτος γιατί συμβαίνει αυτό. Γνωρίζεις ότι και ο πιο απλός πολίτης δικαιούται και παίρνει απάντηση εντός 30 ημερών. Σκέψου ότι αναγκάστηκαν να αποταθούν στην Επίτροπο Διοικήσεως με σκοπό να πιεστούν οι αρμόδιοι να δώσουν επιτέλους μια γραπτή απάντηση. Τί άραγε τους φοβίζει να απαντήσουν;

Σου γράφω γιατί σημείωσα με πολλή προσοχή όσα εύστοχα απαντάς στον εαυτό σου και διερωτάσαι γιατί εσύ είσαι ο μόνος που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρεις και γιατί όλοι οι άλλοι συνάδελφοι σου αποφεύγουν επιμελώς να το πράξουν. Σε έχω νιώσει πραγματικά. Διότι έτσι αισθάνομαι και εγώ, βλέποντας την συμπεριφορά των άλλων. Απορούμε, δεν τους κόφτει που χάνεται η πατρίδα; Γιατί άραγε τόση αδιαφορία και τόση ιδιοτέλεια. Μήπως εμπιστεύονται τους αρμόδιους; Μα είναι αυτοί που μας κατάκλεψαν και μας ρήμαξαν. Πώς μπορούμε να τους εμπιστευτούμε; Όλοι αυτοί έχουν χάσει προ πολλού την έξωθεν καλή μαρτυρία. Είμαι βέβαιος ότι όταν δεις και συνομιλήσεις με τη κ. Βίκη Χαραλάμπους θα διαλύσει όλες τις αμφιβολίες που έχεις με στοιχεία, με έγγραφα και με προσωπικές μαρτυρίες που η ίδια αποκόμισε. Μάριε όλοι κρινόμαστε…

Με εκτίμηση,

—–

This entry was posted in Επιστολές. Bookmark the permalink.