Επιστολή προς εφ. “Φιλελεύθερος” 24-5-2013

Ημερομηνία: 24 Μαΐου 2013 – 11:49 π.μ.

Θέμα: Επιστολή-Άρθρο προς εφ. “Φιλελεύθερος”
Προς: mailbox@phileleftheros.com
Κοιν: economicos@phileleftheros.com

Αγαπητή σύνταξη,

Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας άρθρο του κ. Μ. Ιγνατίου και το οποίο αφορούσε τον κ. Αρτέμη Σώρρα και την πρόταση του η οποία ως γνωστό, αφορά την εξαγορά ολόκληρου του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ποσό των 49,5 δις δολαρίων περίπου.

Ο κ. Ιγνατίου δέχεται χωρίς άλλη έρευνα την άποψη του κ. Ρήνου ο οποίος αναφέρει ότι τα ομόλογα που κατατέθηκαν από τον κ. Αρτέμη Σώρρα είναι πλαστά.

Κατ’ αρχήν τι σημαίνει πλαστό:

α) οτιδήποτε δεν συνοδεύεται με όλα τα νομιμοποιητικά
β) οτιδήποτε έχει παραποιηθεί, και
γ) οτιδήποτε κυκλοφορεί ως περιουσία τρίτου χωρίς να φέρει και το δικαίωμα να το έχει στα χέρια του, τότε αυτομάτως γίνεται πλαστό και παράνομο

Ο κ. Ιγνατίου έπρεπε να γνωρίζει ό,τι γνωρίζει, ακόμα, και πρωτοετής φοιτητής της νομικής, ότι όποιος κυκλοφορεί πλαστά ομόλογα ή πλαστό νόμισμα ή οτιδήποτε είναι πλαστό, τότε αμέσως συλλαμβάνεται και οδηγείται στα δικαστήρια. Ωστόσο, ο κ. Μ. Ιγνατίου γνωρίζει επίσης ότι τα ομόλογα του κ. Σώρρα είναι ομόλογα Αμερικής και γνωρίζει επίσης πόσον αυστηρός είναι ο νόμος του Αμερικάνικου Δημοσίου σε τέτοιες περιπτώσεις.

Και διερωτάται ο ο κάθε απλός άνθρωπος γιατί ο κ. Αρτέμης Σώρρας δε έχει ήδη συλληφθεί ή κατηγορηθεί και προσαχθεί σε δίκη;

Η απάντηση είναι απλή. Όλα τα ομόλογα του Α. Σώρρα είναι απόλυτα νόμιμα. Το Αμερικάνικο Δημόσιο έχει ελέγξει και γνωρίζει ότι είναι νόμιμα, και έχει δώσει την νόμιμη έγκριση του να διατεθούν και για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως όλοι γνωρίζετε το Αμερικάνικο Δημόσιο μπορεί να απαγορεύσει την μεταφορά χρημάτων, ή άλλος όπως, σε Κράτη τα οποία το ίδιο θεωρεί ότι δεν πρέπει να έχουν στην κατοχή τους ομόλογα δικά του.

Με δύο λόγια, ο κ. Ιγνατίου, διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής μπορούσε ο ίδιος να διερευνήσει το θέμα Αρτέμη Σώρρα και να μας πληροφορήσει και εμάς τους αδαείς, αντί λέγω, ο ίδιος να υποβάλει ερωτήσεις και να πάρει σαφείς απαντήσεις, δανείζεται την άποψη κάποιων άλλων, την υιοθετεί πλήρως και παίρνει θέση ότι τα ομόλογα είναι πλαστά.

Ο κάθε ένας από μας γνωρίζει ότι, χωρίς την συγκατάθεση του δικαιούχου των ομολόγων, κανένας μα κανένας δεν μπορεί να ελέγξει, εκτός εάν ο δικαιούχος εξουσιοδοτήσει και παραδώσει τους κωδικούς και όσα συνοδευτικά αφορούν τα ομόλογα.
Αυτό, λοιπόν, μόνο η Κ. Τράπεζα της Κύπρου μπορεί να το κάνει με την παρουσία του δικαιούχου, ή πληρεξούσιου αυτού, και αφού βέβαια παραδοθούν οι κωδικοί την ώρα του ελέγχου.

Αυτά για όσους δεν γνωρίζουν πως τα ομόλογα ρευστοποιούνται. Διότι ταυτόχρονα με τον έλεγχο γίνεται και η ρευστοποίηση και το ποσό μπαίνει στην Κ. Τράπεζα.

Βεβαίως ο κ. Ιγνατίου έπρεπε να τα γνωρίζει αυτά. Έπρεπε επίσης να ρωτήσει τον οργανισμό E.N.D. (END NATIONAL DEBT), τον κ. Σώρρα, τον κ. Λαμπράκη ή την κα Χαραλάμπους εκπρόσωπο και πληρεξούσιο του κ. Σώρρα στην Κύπρο.

Τώρα γιατί η Κεντρική Τράπεζα αρνείται να κάμει τον νόμιμο έλεγχο με άμεση ρευστοποίηση των ομολόγων, ας απαντήσει ο ίδιος κ. Πανίκος Δημητριάδης και για πιο λόγο αρνείται πεισματικά να το πράξει εδώ και 10 μήνες, παρόλο που τρεις φορές πήρε εντολή από προηγούμενο Πρόεδρο κ. Χριστόφια να προβεί στον έλεγχο.

Αυτά ισχυρίζεται ο κ. Αρτέμης Σώρρας και κα Βίκυ Χαραλάμπους και κανένας αρμόδιος δεν τους διέψευσε μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά μπαίνουν στην κρίση του κάθε Κύπριου πολίτη και ο κάθε ένας ξεχωριστά ας κρίνει.

Ας γνωρίζουν μερικοί ότι κάποιοι μπορεί να κοροϊδεύουν πολλούς και για πολύ καιρό, όλους αποκλείεται.

Υ.Γ.
Η κα Α. Παπαδοπούλου έλαβε confirmation (επιβεβαίωση) από Ν. Ζηλανδία σε ότι αφορά την δεύτερη προσφορά-πρόταση της END και του κ. Αρτέμη Σώρρα, και ως έγγραφο παρουσιάστηκε από τον δημοσιογράφο του MEGA κ. Μυλωνά. Η κα Παπαδοπούλου ζητά επιμόνως νόμιμο έλεγχο.
Ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή ΝΟΜΙΜΟ ΕΛΕΓΧΟ με αποδείξεις προς ενημέρωση όλων μας.


καμία απάντηση

This entry was posted in Επιστολές. Bookmark the permalink.